10 nyttige apper for SoMe-folk på farten

Den som jobber med sosiale medier er ofte “alltid på jobb” også selv om man ikke er på kontoret. Heldigvis finnes det en rekke apper som hjelper oss å jobbe effektivt også fra mobilen når vi er på farten.

https://www.facebook.com/webgruppen/videos/234342057243370/

 

Her er Ninas 10 anbefalte apper:

1. Facebook Page Manager – Facebook Sideadministrasjon

Denne appen hjelper deg å administrere Facebook-sider effektivt fra en mobil. Du bør unngå å bruke den vanlige Facebook-appen til slikt arbeid. Med en rutine på å bruke den vanlige Facebook-appen når du agerer som din personlige profil og Facebook Pages-appen for å administrere sider, unngår man sammenblanding av “hatter” når man publiserer.

2. Canva

Canva er en genial, gratis tjeneste som hjelper oss som ikke er designere med å lage bra design. Canva kan brukes til å lage infografikk, delingsgrafikk, sitater, og ikke minst morsomme stories.

3. Over

En slank og effektiv app som gjør en veldig enkel ting: Lar deg velge et bilde fra kamerarullen på mobilen og legge en tekst over. Du kan tilpasse fonter, farger, størrelser og lignende. Kort sagt en kjapp og effektiv måte å lage grafikk for Instagram og lignende.

4. WordSwag

Tilsvarende Over, men gir deg i tillegg veldig morsom typografi. Du kan enkelt velge mellom en rekke standard lay-outs og flere varianter innenfor samme.

5. Ripl

En av mange verktøy som hjelper deg å lage videoer av stillbilder. Velg blant standard maler; velg bildene, skriv inn teksten og legg eventuelt på musikk. Enkel måte å få mer videoinnhold selv om man ikke har så mye video, forutsatt at man har stillbilder som kan brukes.

6. Clips

Clips er en app som nesten er magisk – den lar deg ta opp video av deg selv eller noen andre som snakker, og legger automatisk på teksting mens den tar opp. Den fungerer på norsk. For sikkerhets skyld, pass på at du snakker litt langsommere og tydeligere enn vanlig, men dette er en veldig enkel måte å få tekster på “talking head”-videoer som skal brukes på Facebook eller Instagram der folk typisk ikke ser på med lyd.

7. PS Express

Dette er app-versjonen av Photoshop. Den har mindre funksjonalitet enn fullversjonsprogrammet, men lar deg likevel “photoshoppe” bilder ganske effektivt. Korreksjon av fargetoner, beskjæringer, zoominger o.l. går enkelt, og bildene får simpelthen et mer profesjonelt utseende.

8. Filmora Go

Filmora Go er appversjonen av programmet Filmora, som mange regner som et spesielt godt videoredigeringsprogram. Et supert verktøy for å redigere og klippe sammen video, legge på tekst og lignende – men appen støtter av en eller annen grunn ikke stående video. Det gjør imidlertid desktop-versjonen av Filmora, og det gjør også denne appen:

9. Quick Go Pro

Videoredigeringsapp som støtter stående video.

10. Analytics

Sist, men langt fra minst, vil jeg anbefale appversjonen av Google Analytics. Google Analytics forteller deg hva som egentlig fungerer av markedsføringstiltak på nett, hvilke brukere du har på websiden din, om nettsiden faktisk genererer salg og mye annet. Appversjonen har et godt og brukervennlig grensesnitt som gjør det enkelt å finne fram til de viktigste målingene også på farten.

Bonustips: LensLight

LensLight er en app som er nyttig for deg som bruker bilder av skinnende og glitrende motiver. LensLight lar deg legge på såkalte “starbursts” og andre glitter- og lyseffekter, som simulerer at det blinker og skinner i produktene. Gøy for noen, og helt uinteressant for andre.

Har du lyst til å lære mer, så har vi i Webgruppen en mengde kurs om markedsføring i sosiale medier.

 

 

Handlekurv

Meld deg på kurstips-listen

og få varslinger om gratis livesendinger og kurs!

Du får disse markedsførings-

sjekklistene som velkomstgave:

 

  • Sjekkliste for SEO
  • Sjekkliste for Facebook
  • Sjekkliste for Instagram

 

25316