Webgruppen https://www.webgruppen.no Nettkompetanse som skaper resultater. Sat, 21 Mar 2020 10:33:10 +0000 nb-NO hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.4 Markedsføring i koronaens tid https://www.webgruppen.no/markedsforing-i-koronaens-tid/ Sat, 21 Mar 2020 10:33:10 +0000 https://www.webgruppen.no/?p=10429 Når hele landet er «gått ned», hva gjør vi som driver med markedsføring da? – Dette var temaet for livesending 20. mars 2020, hvor Nina Furu har en del konkrete råd. (Artikkelen fortsetter under videoen.)

Hold hjulene i gang

Først og fremst gjelder det nå å holde hjulene i gang. Store deler av arbeidslivet er nede for telling, men det er tross alt fremdeles veldig mange bedrifter som kan og bør opprettholde aktiviteten.

Det er fem aspekter å tenke på i den sammengengen, og vi skal diskutere alle videre i artikkelen:

 1. Rydde opp
 2. Justere budskapet
 3. Justere kanalvalgene
 4. Tenke nytt
 5. Ikke gi opp

1. Rydd opp

Det er viktig at du nå tar en gjennomgang av det som ligger ute av aktiv annonsering. Ting kan veldig fort virke feil og skape negativt omdømme dersom du beholder tidsplanlagte innlegg og annonser, automatiske epostløp osv som ikke hensyntar den nye virkeligheten.

2. Justér budskapet

Vær ekstra nøye med hva du sier, og ikke minst hvordan du sier det akkurat nå! Det går fortsatt an å selge, men ikke på en ufin måte. Å profitere på en vond situasjon er absolutt negativt, og må for all del unngås!

Samtidig er det et stort poeng å ivareta relasjonene til kundene. Vi har snakket mye det siste året om hvordan «The most human company wins» og nå har du faktisk en sjanse til å bevise dette i praksis. Ta vare på kunden din, vær hjelpsom og vennlig. Tenk på hvordan du kan hjelpe, og demonstrer det!

Det finnes også gode eksempler på innovasjon i det hardt rammede reiselivet, for eksempel videoen «Hele Norge Klapper» fra Visit Norway med hashtaggen #dreamnowvisitlater demonstrerer.

3. Justér kanalvalgene

Tenk gjennom dine valg av kanaler en ekstra gang. Når du må spare på budsjettene, er det viktig å bruke pengene der hvor du får mest igjen. Våre råd er som følger:

Google Ads
Ta en gjennomgang av budskap og søkeord, slik at du er sikker på at ikke noe fremstår feil. Her er det imidlertid lite problemer med bare å la annonsene stå, ettersom du jo på Google Ads uansett kun betaler for de faktiske klikkene du får, så annonser som ingen klikker på koster uansett ikke penger.

Facebook Ads (Facebook og Instagram)
Her er et godt grunnprinsipp å ta ned alt som kjører allerede, og ta en nøye gjennomgang av budskap, landingssider og målgrupper. Juster annonsene og start opp igjen det som er nyttig for deg akkurat nå, i lys av hva kundene faktisk kjøper og hvordan i denne tiden.

Facebook-annonser er blitt svært rimelige akkurat nå, ettersom veldig mange har stoppet annonsene sine og konkurransen dermed er blitt (midlertidig) veldig lav. Det er jo noe man kan benytte seg av, dersom man har et dagsaktuelt budskap, som for eksempel dette:

annonse fort salg av toalettpapir

Annonser i andre sosiale medier
Her gjelder det samme som for Facebook/Instagram – ta ned det pågående, endre og start eventuelt opp igjen det som fortsatt kan være relevant.

Display/Radio/Tv
Vurdér om dette er noe du har råd til akkurat nå.

Epost/SMS
De eide kanalene er svært rimelige å bruke, og her har du jo også lov til å kontakte eksisterende kunder (hvis de ikke allerede har bedt deg la være). Dette blir dermed en hovedkanal for kommunikasjon mot de kanskje aller viktigste målgruppene.

Ikke glem websiden!
Bedriftens nettsted er informasjonsbank og fasit for all informasjon som vedrører bedriften og dens virksomhet. Mer enn noen gang er det viktig at det finnes korrekt og oppdatert informasjon her. Bruk gjerne forsiden til å formidle varslinger om stengning etc., men husk at mange kommer direkte inn på undersider også, så det er viktig at oppdatert informasjon finnes der det er behov for den.

4. Tenk nytt

Dette er en tid som allerede har vist sin evne til å skape nytenkning mange steder! Facebook-grupper som Digitalscenen og Brakkesyke 2020 har gitt brått oppdragsløse musikere en digital arena, bedrifter har måttet legge om til fjernarbeid i en fei, og mange gode ideer dukker opp. Vi tenker at innovasjonen i hovedsak faller i to kategorier; produktinnovasjon og digitalisering:

A. Revider produkter og tjenester

Tenk gjennom hva du fortsatt har å selge. Vi i Webgruppen har for eksempel helt lagt over fra fysiske kurs til virtuelle kurs (webinarer), noe som jo er teknisk mulig nå. Driver du kjøpesenter, men opplever at kundene ikke kommer til butikkene nå? – Hva med å tilby hjemlevering fra alle butikkene ved senteret, slik Amfi Raufoss gjør:

facebook-post fra amfi

Kan du for eksempel fortsette å selge varene dine men via nettbutikk? Dette krever ikke engang en nettbutikk, som denne forretningen demonstrerer på Instagram:

instagram-post med bilde av klær og pris

Alt man trenger for å selge er jo egentlig produkter, en mulighet til å ta imot betaling (Vipps er genialt!) og en måte å levere på. Posten gjør sitt med å tilby gratis henting av post i postkassen nå i denne tiden.

B. Digitalisering

Korona-krisen blir garantert verdens bratteste læringskurve i digitalisering! Mange skoler går over til nettundervisnings- og nettmøteløsningen Zoom og den norske nettmøteplattformen Whereby har fått helt ny vind i seilene i disse dager.

Mange har begynt å eksperimentere med livesendinger i sosiale medier, og verktøy som eCamm Live (for Mac) og Open Broadcaster Software gjør det relativt enkelt å få profesjonelle resultater med en rimelig beskjeden innsats.

De som ønsker å starte nettbutikk har også muligheten til det med gratisløsningene WordPress og utvidelsen WooCommerce.

5. Ikke gi opp

Kanskje det aller viktigste akkurat nå er ikke å gi opp. Pengene er nødt til å sirkulere i økonomien, og når de gjør det, så mangedobles de: Om firma A betaler firma B 1000 kroner, firma B betaler firma C 1000 kroner, firma C betaler firma D 1000 kroner, så har vi skapt verdier for 4000 kroner, selv om det er de samme 1000 kronene som er brukt. Med andre ord: Penger må sirkulere.

Det betyr at vi må opprettholde drift, aktivitet, salg og økonomi i så mange bedrifter som mulig, slik at vi faktisk fortsatt har et næringsliv når koronakrisen er over.

Vår oppfordring er altså: Hold aktiviteten oppe, og la oss alle demonstrere hva fleksibilitet og digitalisering kan gjøre i praksis!

]]>
Strategi for Facebook-grupper https://www.webgruppen.no/strategi-for-facebook-grupper/ Fri, 28 Feb 2020 10:29:40 +0000 https://www.webgruppen.no/?p=10407 En viktig del av Facebook-strategien for de fleste bedrifter i 2020 er å tenke strategisk rundt hvordan man skal forholde seg til Facebook-grupper. Gruppene er noe av den funksjonaliteten som er mest engasjerende på Facebook, og Facebook selv har stort fokus på grupper om dagen. Dette var tema for den livesendingen som du kan se opptak fra under: (Artikkelen fortsetter etter artikkelen.)

Hvorfor Facebook-grupper?

Det er flere grunner til å bruke Facebook-grupper. Her er noen av dem:

 • Engasjerende for bruker
 • Gruppefeeden – kan bli den nye nyhetsfeeden
 • Supplerer firmasiden
 • Bygger relasjoner
 • Gir kundedialog

Hva er relevante strategier for Facebook-grupper?

De vanligste strategiene er:

 • Lage egne grupper
 • Bruke andres grupper
 • Annonsere i grupper
 • En kombinasjon av disse

Grunnlaget for å velge er ofte om det finnes dominerende grupper på feltet eller ikke. Hvis det finnes etablerte, store grupper som tillater at man deltar på en måte som gir mening, så legg opp til å bruke disse.

Hvis det finnes udekkede behov i markedet, så lag egne grupper.

Annonsering i gruppefeeden kommer snart, også her i Norge. Dette vil da være en måte å supplere de andre strategiene.

Strategi for egne Facebook-grupper

Skal man lage egne grupper, må man tenke ut et relevant konsept for gruppen. Noen mulige konsepter for Facebook-grupper er:

 • Kunde-community
 • Målgruppe-grupper
 • Alumni-grupper
 • Arrangementsgrupper
 • Interessegrupper
 • Faggrupper
 • Emnegrupper
 • Nettverksgrupper
 • Kjøp-og-salg-grupper
 • og mye mer.

Uansett hva slags gruppe man velger å lage, er det viktig at man tenker gjennom følgende:

 • Hvorfor skal folk melde seg inn?
 • Hvordan skal du få medlemmer?
 • Hvordan skal du engasjere medlemmene?
 • Hvem skal være gruppeadmins?
 • Hva skal være gruppens regler?

Strategi for andres grupper

Finnes det allerede dominerende grupper på området, kan det være fruktbart å legge en strategi for å delta i disse. En slik strategi kan legger som tillegg til eller i stedet for en strategi for egne grupper.

En ting å ta stilling til her, er om man skal delta i gruppene som privatpersoner eller som firma. (Grupper kan tillate at firmasider melder seg inn.)

Det er ofte nyttig å tenke gjennom hvordan man kan skape verdi for de medlemmene som finnes i gruppen, heller enn hvordan man kan drive salg der. Når dette er sagt, så finnes det også ofte salgsleads å plukke opp i grupper, særlig når medlemmer spør etter relevante leverandører.

Har du lyst til å lære mer om sosiale medier? – Vi har mange forskjellige kurs!

]]>
Markedsføring med Pinterest – noen tips https://www.webgruppen.no/markedsforing-med-pinterest-noen-tips/ Fri, 28 Feb 2020 10:07:24 +0000 https://www.webgruppen.no/?p=10400 Pinterest er litt en «glemt gullgruve» når det gjelder digital markedsføring. Vi har laget en video om dette, og du kan også lese innholdet nedenfor, under videoen:

Hva er Pinterest?

Pinterest er en tjeneste der navnet er en kombinasjon av to ord: «pinning» (= sette opp på en oppslagstavle) og «interest» (= interesse). Med andre ord: Jeg bruker Pinterest til å lage oppslagstavler om ting jeg er interessert i.

Slik ser Pinterest ut for en bruker:

Skjermbilde fra Pinterest

Pinterest kan brukes på desktop (som bildet over), eller med app på mobil. Som alle sosiale medier, er appen den bruken som er mest utbredt.

Hvordan skaper Pinterest verdi?

For bruker er verdien ved Pinterest at man får innspill om tips til ting å kjøpe, steder å gå på ferie, matretter å lage, bøker å lese og en mengde andre ting. Skaperne bak tjenesten har da også kalt Pinterest for «en katalog av ideer».

Med andre ord: For brukerne er det viktigste med Pinterest at de får inspirasjon til egne liv.

For oss som er bedrifter, er den viktigste verdien at Pinterest skaper trafikk – den gir oss interessenter og potensielle kunder som besøker bloggene våre, artiklene våre, nettbutikken vår, produktsidene og så videre.

Et annet stikkord er «peer-ro-peer-ecommerce«, altså at Pinterest gjør det mulig for de som ser produktene våre å dele disse på Pinterest slik at andre kan finne dem – og av og til kjøpe. Verken trafikk eller produktdeling på Pinterest krever egentlig at vi har et firmanærvær selv – det holder at vi sørger for at produktene våre blir delt.

Bedriften på Pinterest

Ønsker vi å gjøre mer ut av det, kan vi også etablere en firmaprofil på Pinterest. Dette gir oss mulighet til å lage egne boards som potensielle kunder kan følge, og til å sørge for at pins pinnes til våre egne boards med produkter og tips vi ønsker å fremme. Her er et eksempel på dette, fra interiørforretningen Six Bond Street:

Skjermbilde fra Six Bond Street

Poenget med å lage egne boards er ikke bare å pinne egne varer, men å skape attraktive miljøer for våre ideelle kunder.

Det er vanlig at bedrifters boards ikke bare består av bedriftens egne pins, men også av andres pins som passer inn i samme look-and-feel.

Rich pins og annonsering

Når man har en firmaprofil, kan man også lage spesielle pins som kalles «rich pins» der for eksempel prisen kan komme med på en produkt-pin, eller man kan gjøre så hele matoppskriften kommer med i oppskrifts-pinnen.

Rich pins krever at man bruker metadata på nettstedet sitt, og disse metadataene blir da hentet med og beriker pinnen med informasjon.

Her er et eksempel på en oppskrifts-pin som er «rich pin»:

Oppskrifts-pin

Du kan lese mer om rich pins i Pinterests eget hjelpesenter.

Har du lyst til å lære mer om sosiale medier? – Vi i Webgruppen har en rekke kurs!

Coverbilde Pinterest live

]]>
Jobb og karrière i nettbransjen https://www.webgruppen.no/jobb-og-karriere-i-nettbransjen/ Fri, 14 Feb 2020 10:42:59 +0000 https://www.webgruppen.no/?p=10382 Mange er opptatt av hvordan man kan sikre seg en framtid profesjonelt i nettbransjen. Dette har vi laget en video om, der Nina går gjennom en rekke vinklinger og spesialiseringer som gir deg konkurransefortrinn: (Artikkelen fortsetter etter videoen)

Poteter og enhjørninger

Det er absolutt behov for folk som kan litt om alt innen digitalfeltet. Slike personer kalles ofte «digitale poteter», fordi de kan brukes til alt. I mindre selskaper er digitale poteter svært etterspurt, fordi bedriften får mye kompetanse i en og samme person.

Det finnes imidlertid mange bedrifter som ikke helt forstår hvilken dybdekompetanse som trengs, og som i stedet etterspør folk som kan mye om alt. Vi kaller slike roller «digitale enhjørninger», fordi personen som etterspørres egentlig ikke finnes.

Du kan få en potet, men du kan særdeles sjelden få en enhjørning.

Fagspesialisering

Den mest relevante måten å spesialisere seg på er å ta utgangspunkt i fag. De fagfeltetene som inngår i det digitale feltet er blant annet disse:

Elementer som inngår i en digital strategi

Elementer som inngår i en digital strategi.

Elementene og forholdene mellom dem er grundig beskrevet i denne artikkelen.

I forhold til arbeidssøking, er fagspesialiseringene ofte disse:

En eller flere av markeds-/trafikk-kanalene

Markedsføring på nett generelt (alle elementene under) eller spesialisering innenfor markedsføring med søk, social media mangement eller dialogmarkedsføring. Man kan også spesialisere seg på en enkelt kanal, for eksempel Google Ads eller Instagram.

Markedsføring i digitale kanaler

Markedsførings-/trafikk-kanalene.

En eller flere av produksjonskanalene

Innholdsproduksjon er en nyttig spesialisering man kan ha, og videoproduksjon likeså. Webutviklere trengs alltid, og utviklere som kan tilpasse og sette opp WordPress er spesielt etterspurt, ettersom dette er verdens mest brukte webløsning.

De digitale produksjonskanalene

De digitale produksjonskanalene

Kundebehandling

CRM, kundebehandling og dialogmarkedsføring henger sammen. Dette fagfeltet handler om kundedialog og kundeinnsikt. Her er en ny rolle i ferd med å vokse fram, rollen som UXM – «user experience manager».

Retningsspesialisering

En annen tilnærming er retningsspesialisering. Her er det gjerne din grunnleggende utdanning eller bakgrunn som legger føringer. Vanlige retninger er:

 • Kommunikasjon (bakgrunn fra journalistikk, kommunikasjonsfag, medier, PR)
 • Markedsføring (bakgrunn fra en eller annen form for markedsføringsutdanning)
 • Kundeservice (ofte bakgrunn fra kontor/administrasjon)
 • Netthandel (en kremmersjel, ofte bakgrunn fra retail)

Bransjespesialisering

I noen bransjer ønsker man å ansette «sine egne» og bakgrunn fra bransjen blir dermed en fordel. Noen typiske bransjer dette gjelder er:

 • Offentlig sektor
 • Frivillige organisasjoner
 • Kultursektor
 • Retail
 • Bank og finans
 • Business-to-business

Finn ditt fortrinn

Poenget er at du klarer å formidle ditt eget konkurransefortrinn når du søker jobb i nettbransjen. Ditt fortrinn kan knytte seg til noe av dette:

 • Du kan litt om alt (er en digital «potet»)
 • Du kan mye om et spesielt fagområde, for eksempel søk eller sosiale medier
 • Du kan mye om en bestemt retning, for eksempel informasjonsarbeid eller markedsføring
 • Du kan mye om en spesiell bransje

Har du lyst til å fylle på med sertifiseringer eller kortere kurs, har vi i Webgruppen en rekke tilbud.

Du kan også gjerne kontakte oss om du trenger personlig rådgivning rundt hvilke kurs du bør ta.

]]>
Bruk riktig kanal på riktig tidspunkt https://www.webgruppen.no/bruk-riktig-kanal-pa-riktig-tidspunkt/ Mon, 03 Feb 2020 15:07:03 +0000 https://www.webgruppen.no/?p=10376 Vi har flere markedsføringskanaler til rådighet enn noen gang før. Faktisk så mange at det ikke er alltid vi vet hvilken vi skal velge i kampen om kundene. Alle har sine styrker og svakheter, og velger vi feil, kan vi gå glipp av både trafikk og konverteringer.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Vi trenger mange kanaler

Det vil selvsagt alltid være enkelte kanaler som vi av forskjellige grunner velger å ikke benytte oss av, men faktisk bør vi bruke flere kanaler enn vi kanskje tror – vi velger ikke bare én kanal, og det finnes ikke noen enkelt kanal som er «riktig» for oss. Det er litt som å spørre hva som er «riktig» note på et piano. Vi må spille på alle tangentene vi har, og hver eneste en er både riktig og gal – riktig på ett tidspunkt og gal på en annen.

Kundereisen

For å forstå dette må vi se litt nærmere på kundereisen. Kundereisen er den prosessen kunden gjennomgår fra han/hun er blitt oppmerksom på et behov frem til dette behovet er dekket, og har 5 stadier:

 1. Bevissthet – kunden er blitt oppmerksom på et problem som må løses, eller et behov som må dekkes.
 2. Interesse – stadiet der kunden er begynt å lete etter løsninger.
 3. Vurdering – kunden har funnet noen mulige løsninger (forhåpentligvis er én av dem din), og har begynt å veie dem mot hverandre.
 4. Konvertering – kunden har bestemt seg, og er klar til å gjøre et kjøp.
 5. Oppfølging – kundereisen er ikke over selv om det har skjedd en konvertering. Oppfølgingsstadiet er hvor vi forsøker å skape et varig forhold til kunden gjennom å øke verdien av produktet de har kjøpt, sikre en fremtidig dialog, og tilrettelegge for nye konverteringer.

Uansett hvor i denne prosessen kunden befinner seg, er det viktig at vi er til stede, og de ulike kanalene vi har tilgang til gir nøkkel til de forskjellige stadiene i prosessen. Derfor er det også viktig at vi vet hvordan og når vi skal bruke hver enkelt av dem. Hver kanal kan kobles sammen med ulike deler av kundereisen. Når vi bruker kanalene på denne måten kaller vi det en 360-graders kampanje, fordi den dekker hele kundereisen.

1. Bevissthet/interesse

De to første stadiene i kundereisen er egentlig en slags oppdagelsesreise – kunden blir gradvis oppmerksom på hva de trenger, og hvordan din tjeneste eller produkt kan hjelpe med å dekke dette behovet. Her er det det innholdet du skaper, og hvordan det forholder seg til kundens behov, som er avgjørende. De kanalene som er relevante her er:

Innholdsmarkedsføring/content marketing
Innhold med tiltenkt egenverdi benyttes for å vekke interesse hos kunden for ditt produkt, tjeneste eller merkevare. Innholdsmarkedsføring står i sentrum for inbound-strategien din.

Sosiale medier
Deling av relevant innhold, konkurranser og andre aktiviteter i sosiale medier lar deg etablere et forhold til kunden og holde ham informert. Det gjør det også lettere for kunden å finne din bedrift på nett, og ta kontakt med spørsmål o.l.

Displayannonsering
Outbound-aktiviteter som displayannonsering lar deg målrette et spisset budskap mot en definert målgruppe på nett. Egner seg spesielt godt til å fortelle kunden f. eks. nye produkter, tilbud, produktfordeler e.l.

I disse kanalene handler det først og fremst om å gi kunden så nyttig og verdifull informasjon som mulig, slik at han/hun kan gå videre til neste stadium.

2. Vurdering/konvertering

Når kunden begynner å vurdere alternativer, har han/hun behov for mer inngående informasjon. Første stopp er gjerne Google, og da ønsker vi at kunden skal klikke på vår lenke, ikke konkurrentens. Da må vi både sørge for at kunden kan finne oss, og at vi kommer så høyt opp i søket som mulig. Da trenger vi:

Søkemotoroptimalisering (SEO)
Ikke egentlig en markedsføringskanal i tradisjonell forstand, men likevel svært viktig, siden nettstedet ditt står i sentrum for nesten all markedsføring på nett, da det oftest er der salg og konvertering foregår. Jo bedre søkemotoroptimalisert nettstedet vårt er, desto mer relevant vil innholdet vårt virke for søkemotoren, desto høyere opp i søkeresultatene kommer vi, og desto enklere kan kunden finne oss.

Betalt søk (Google Ads)
Betalt søk svært viktig for konvertering og salg, ettersom det driver trafikk fra brukere som allerede er interessert i varene eller tjenestene vi tilbyr, og derfor er mye nærmere en konvertering enn en tilfeldig besøkende. Søkemotorannonser lar oss korte ned veien til konvertering fordi vi kan ta brukeren videre til en spesifikk landingsside, og siden de mest relevante annonsene til et gitt søk dukker opp over det organiske søkeresultatet, øker vi også sannsynligheten for at kunden klikker på annonsen.

Begge disse aktivitetene sørger for at vi får så høy søkesynlighet som mulig, og Google Ads gir oss i tillegg en mulighet å skreddersy budskapet vårt til kunden. Formålet er å styre kunden inn på nettsiden vår, som er der konverteringen foregår.

3. Oppfølging

Denne fasen handler om å holde kontakt med kunden over tid, og gjennom denne kontakten føre en konstruktiv dialog. Denne fasen er en kombinasjon av kundeservice og markedsføring, hvor vi også forsøker å danne oss et bilde av kundens behov nå og i fremtiden. De viktigste verktøyene her er:

Epost
Epost bruker du til å holde kontakten med kundene som ønsker å høre fra deg. Dette er nyttig for salg, produktnyheter osv., og kan også brukes til å få tilbakemeldinger via spørreundersøkelser e.l. Epost er et uvurderlig verktøy for å holde kunder «varme».

Analytics
Analytics er heller ikke en markedsføringskanal som sådan, men siden verktøyet kartlegger trafikk og bevegelser på nettstedet ditt er det nøkkelen til forståelse av atferden til kundene dine på nettstedet – hvilke ting de er interessert i, hvordan de bruker nettstedet, hva de finner og ikke finner osv. I tillegg er det et utmerket feilsøkingsverktøy som kan avdekke svakheter ved nettsted eller kjøpsprosess.

Disse verktøyene gir oss muligheten til å kartlegge kundens interesser og behov, holde kundedialog, og tilrettelegge for fremtidige konverteringer.

Som vi ser har de ulike kanalene ulike styrker og svakheter, og det er om å gjøre å utnytte disse best mulig for å oppnå best mulig resultat. Siden disse styrkene og svakhetene kan kobles sammen med ulike stadier i kundereisen, blir det desto viktigere å bruke riktig kanal på riktig tid og sted. En riktig brukt kanal er en stor styrke for markedsføringen din, men brukes den feil står vi i fare for å få dårlig effekt av både innsats og pengebruk.

Lyst til å lære mer om digital marketing? – Vi har mange kurs!

Velg riktig kanal på riktig tidspunkt

]]>
7 Instagram-poster som skaper salg https://www.webgruppen.no/7-instagram-poster-som-skaper-salg/ Fri, 06 Dec 2019 10:42:54 +0000 https://www.webgruppen.no/?p=10292 Instagram er først og fremst en merkevarebyggende kanal, men det er en del grep du kan ta for å utløse et direkte salg også. Dette er temaet for dette gratis videokurset: (Artikkelen fortsetter under videoen.)

De 7 posttypene er:

 1. Produkttagging
 2. Produktdisplay
 3. Produkt i bruk
 4. Tilbud
 5. Historien bak
 6. Arrangement
 7. Butikk og vindu

Her er noen eksempler:

1. Produkttagging

Tagging av produkter i Instagram-postÅ tagge produkter på Instagram er veldig effektivt. Dette gjør det mulig for bruker å kjøpe produktene dine direkte.

Produkttagging krever:

 • Nettbutikk
 • Produktfeed til Facebook
 • Sammenkoblet Instagram og Facebook
 • Instagram shopping
 • Tagging av det enkelte bildet

2. Produktdisplay

Vis fram produktene dine! Kunden blir interessert i ting han faktisk kan se. Det finnes flere måter å gjøre dette på – her er noen:

 • Flatlay (produkter som ligger flatt på et bord)
 • Oppsett av enkeltprodukt eller samling av produkter
 • Restprodukter
 • Få igjen (på story)

Husk å fortelle kunden hva han skal gjøre for å få produktet i følgeteksten!

3. Produkter i bruk

Insgtagram-bilde med fin hårfrisyreVis fram hvordan produktene dine kan brukes, eller hva man kan gjøre med dine varer og tjenester.

Noen varianter er:

 • Vis fram klær på modeller (mote)
 • Vis fram maten du har laget (restaurant)
 • Vis fram fine frisyrer du har laget (frisør)
 • Gi kunden tips til hvordan produktene kan brukes
 • Influencer marketing
 • Testemonials

4. Lag et tilbud

Bruk verktøy til å legge tekst oppå bildet og kunngjør tilbudene dine.

Noen nyttige verktøy for dette er:

 • Canva
 • Over (app)
 • WordSwag (app)

5. Historien bak

Instagram-innlegg med historien bak produktetFolk er mer tilbøyelige til å kjøpe når produktene betyr noe for dem. Fortell historien bak produktene dine!

6. Hold et arrangement

Inviter til kundekveld, frokostseminar, julegløgg eller andre arrangementer som får kunden til å besøke deg rent fysisk.

7. Bruk butikk og vindu

Har du en butikk med fine displays, eller et butikkvindu du har brukt tid og krefter på å style fint; vis fram dette på Instagram også!

 

Har du lyst til å lære mer om digital marketing? – Vi har massevis av kurs!

]]>
Social Media Scorecard https://www.webgruppen.no/scorecard/ Fri, 29 Nov 2019 07:55:48 +0000 https://www.webgruppen.no/?p=10281 Med et social media scorecard kan du følge utviklingen måned for måned, passe på at du lager det rette innholdet, sammenligne forskjellige sosiale medier på like fot, og se hvor det skapes faktisk verdi.

Last ned ditt Social Media Scorecard som Excel-fil her

Malen dekker følgende kanaler:

 • Facebook
 • Instagram
 • Linkedin
 • Twitter

Se notatene på hvert enkelt felt hvordan du kan hente inn den målingen som skal inn i feltet for hver av disse kanalene.

Her kan du se forklaringen på hvordan du bruker ditt Social Media Scorecard:

Vil du lære mer om digital marketing, holder vi i Webgruppen også en rekke kurs:

Se alle Webgruppens oppkommende kurs

Se bare kurs i sosiale medier

Se bare kurs i webanalyse og måling

 

]]>
Hvordan lage bedre kundeservice i digitale kanaler? https://www.webgruppen.no/hvordan-lage-bedre-kundeservice-i-digitale-kanaler/ Fri, 15 Nov 2019 10:00:16 +0000 https://www.webgruppen.no/?p=10254 Nøkkelen til dette er tre ting, mener Nina Furu: Å være til stede, å være profesjonell og å være menneskelig.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Vær tilgjengelig

Når det gjelder å være tilgjengelig, er poenget å være til stede i de kanalene der kunden forventer å finne deg.

Dette betyr for eksempel:

 • På Google (bruk gratisoppføringen du får på Google My Business )
 • På websiden din (husk «Kontakt oss»-menypunktet)
 • På Facebook (aktiver Facebook Messenger for ditt firma)
 • På Instagram (legg inn telefonnummer og epost, så får du ekstra handlingsknapper)
 • På Linkedin
 • På Twitter
 • I dialogkanalene (husk å ikke sende epostmarkedsføring fra noreply-adresser, og å ha telefonnummeret ditt i epost-signaturen)

Vær profesjonell

 • Ha en responsberedskap slik at du vet hvem som skal svare til enhver tid.
 • Ha vaktordninger, slik at dette ansvaret alltid er plassert hos noen bestemte.
 • Ha en standard for responstid, så du legger lista for hvor raskt man skal svare.
 • Bruk gjerne standardsvar og manuskripter, men tilpass dem og sørg for at du høres ut som et menneske.

Vær et menneske

Vi lever i en verden av sosiale medier, der også relasjonen med bedrifter må ha et menneskelig ansikt. Pass på at du er et menneske, byr på deg selv, tillater kunden å se at du bryr deg, og at du syns det er leit om dere har gjort en feil.

Driv LAT kundeservice:

 • LYTT – vær tilgjengelig og hør på hva kunden har å si
 • ANERKJENN – la kunden få føle på at du skjønner hans opplevelse
 • TILBY – tilby kunden alternative produkter, pengene tilbake, eller i det minste at du skal ta saken videre internt

Har du lyst til å lære mer om digital marketing og andre aspekter av digital kommunikasjon? – Se alle våre kurs.

 

]]>
Nøkkeltall for norske brukere i sosiale medier https://www.webgruppen.no/some-tall/ Thu, 17 Oct 2019 13:45:42 +0000 https://www.webgruppen.no/?p=10207 Dette er de tallene vi benytter som nyeste versjoner pr oktober 2019 (i påvente av Q3-målingen fra Ipsos):


]]>
Hvordan dele på LinkedIn fra en bedrift? https://www.webgruppen.no/hvordan-dele-pa-linkedin-fra-en-bedrift/ Mon, 14 Oct 2019 13:03:30 +0000 https://www.webgruppen.no/?p=10198 Det er jo enkelt å dele på Linkedin fra deg som profil, men skal du dele som et firma, er det vanskeligere. Umulig er det imidlertid ikke, selv om det krever en «workaround». Slik gjør du:

1. Gå på Linkedin med desktop. Denne metoden fungerer ikke på mobil.

2. Finn din bedrifts unike ID. Dette er et nummer som du ser hvis du går på din egen firmaside og legger merke til URL´en:

3. Finn den Linkedin-posten som du ønsker å dele.

4. Høyreklikk på de tre prikkene øverst til høyre i posten. Klikk så på «kopier lenken til innlegg»:

5. Åpne et nytt nettleservindu, og lim inn lenken der. Den ser omtrent slik ut:

6. Plasser markøren etter URL´en og legg til parameteret ?actorCompanyId=XXXXXX der du bytter ut X´ene med nummeret til din side.

7. Gratulerer! Du kan nå poste dette som en deling fra din side.

Publisert på vegne av Hallfridur Johannsdottir, som er Webgruppens kursleder om LinkedIn.

 

]]>