Nettredaktørskolen grunnkurs, sommer 2014

Dette er kurset som over en komprimert uke gir deg den kompetansen du trenger for å drive effektiv innholdsadministrasjon på en bedrifts- eller etatsweb.

Bonus: Boken «Fra Triggerord til Hashtag»Bonus: Boken «Slik lykkes du endelig med innhold på nett»

Nettredaktørskolen er «flaggskipet» i Webgruppens kurssatsning, og kanskje landets mest anerkjente kurstilbud for profesjonelle nettredaktører. Flere hundre større norske virksomheter og etater i offentlig sektor har skolert sine nettredaktører gjennom Nettredaktørskolen.

Kurset gir deg praktisk trening i nettredaktørfaget, kompetanse på de mest sentrale emnene innen det å drive et nettsted og påfyll av teori og praktiske eksempler til inspirasjon i egen jobb. Kurset egner seg for deg som jobber eller skal jobbe som nettredaktør, webmaster, informasjonsmedarbeider eller på annen måte har ansvar for innholdet på en webside.

Kurset holdes over 5 hele dager fra kl. 9-15.30.
Kursstart er 16. juni 2014

Prisen er kr 18 500,- inkludert kursmateriell og lunsj.

Bonus: Boken «Fra Triggerord til Hashtag»
Dagens nettredaktør arbeider ikke bare med nettstedet, men også med Facebook, Twitter, blogger, YouTube og flere andre kanaler. Nina Furus nyeste bok handler om digital multikanal - det å få tiltak i de forskjellige digitale kanalene til å henge sammen, slik at man får en helhetlig kommunikasjons- og/eller markedsføringseffekt. Som deltaker på dette kurset mottar du boken "Fra Triggerord til Hashtag" som en del av kursmateriellet.
Bonus: Boken «Slik lykkes du endelig med innhold på nett»
Denne fagboken, av bransjeveteranene Ove Dalen og Eirik Rønjum, er en norsk veiledning i innholdsforvaltning, eller content management som det også kalles. Boken er full av praktiske tips, verktøy og forslag for deg som ønsker å arbeide systematisk med nettstedets innhold.

Kurssted er Strandgt. 19 rett ved Oslo Sentralstasjon. Kursleder: Nina Furu samt flere fremstående gjesteforelesere. Se noen av våre referanser .

Kursdager på Nettredaktøren grunnkurs januar 2013 er som følger (med forbehold om endringer i rekkefølge):

Dato Tema Kursleder
16. juni 2014 Grunnleggende webkommunikasjon: Skriving for web, Hva er innhold på web? Strategiske valg ved etablering/redesign og endring, prosjektering og planlegging. Nina Furu
17. juni 2014 Todelt plan: 1) Visuell webkommunikasjon. Webdesign, visuell findability, bildebehandling for web. Hva er «Dirty design», og hvorfor er det viktig? 2) Utvikling og forbedring av nettstedet, CMS og kommunikasjons-plattformer. Nina Furu + Jakob Thyness, «The Dirty Designer», senior designrådgiver i Webgruppen
18. juni 2014 Sosiale medier. Hvordan kan disse inngå som del av kommunikasjons- og markedsstrategien på web? Hvilke muligheter finnes, og hvordan kan de utnyttes? Nina Furu
19. juni 2014 Ekstern og intern findability. Hvordan bli funnet på søkemotorer, hvordan sikre at brukeren finner riktig innhold på ditt nettsted. Nina Furu + søkemotorekspert Roar Eriksen
20. juni 2014 Todelt plan: 1) Brukertesting, brukerorientering, bruker-vennlighet, brukerfokus. 2) Google Analytics, webanalyse og hvordan webstatistikk kan brukes til løpende videre forbedring av nettstedet. Oppsummering og avslutning. Nina Furu
Kursleder : Jakob Thyness
Jakob er sertifisert digital markedsfører, UX-sertifisert, kursleder og partner i Webgruppen. Han har arbeidet med webdesign og visuell webkommunikasjon siden 1994, både i byråsammenheng og som frittstående rådgiver. Han har spesialisert seg på visuell webkommunikasjon og brukeropplevelse, og har bred erfaring fra nettsteder både i privat og offentlig sektor.
Kursleder : Nina Furu
Nina er en veteran innen digital markedsføring i Norge. Hun har fulgt utviklingen innen web og sosiale medier på nært hold siden 1995; som nettredaktør, bedriftseier og digital rådgiver for en rekke av landets største bedrifter og etater. Hun har også skrevet flere av de fagbøkene om digital kommunikasjon som brukes på norske høyskoler. Til daglig er hun partner i Webgruppen og holder kurs og foredrag i inn- og utland.
Kursleder : Roar Eriksen
Roar har fartstid bl.a. fra Google, og regnes som Norges fremste ekspert og en av de aller beste i Europa på området digital synlighet. I tillegg er han en morsom og lærerik foredragsholder, som er tydelig og forståelig også for tilhørere uten teknisk bakgrunn. Roar Eriksen suppleres av Nina Furu, som også deltar på hele kursdagen.

(Det tas forbehold om endring av rekkefølge og evt. gjesteforelesere.)

NB! Siste kursgang (20. juni) må deltagerne selv ta med seg bærbar PC til kurset.

Opps, fant ikke skjemaet.