Størst i Norge på kurs for profesjonelle webfolk

Nettredaktørskolen, høst 2015

Dette er kurset som over 5 hele dager gir deg alt du trenger for å drive innholdsadministrasjon på en bedrifts- eller etatsweb, effektivt og med målbare resultater.

Nettredaktørskolen er kanskje landets mest anerkjente kurstilbud for profesjonelle nettredaktører; altså de som har ansvaret for innholdet på bedriftens webside. Flere hundre større norske virksomheter og etater i offentlig sektor har skolert sine nettredaktører gjennom Nettredaktørskolen.

Kurset gir deg praktisk trening i nettredaktørfaget, kompetanse på de mest sentrale emnene innen det å drive et nettsted og påfyll av teori og praktiske eksempler til inspirasjon i egen jobb. Kurset egner seg for deg som jobber eller skal jobbe som nettredaktør, webmaster, informasjonsmedarbeider eller på annen måte har ansvar for innholdet på en bedrifts eller etats webside.Skjermbilde 2015-01-26 kl. 11.29.26

Kurset fokuserer mest på informasjonsformidling og ikke så mye på markedsføring og kommersiell drift. For sistnevnte anbefaler vi i stedet Sertifiseringskurs i Digital Marketing.

Kurset består av 5 heldags-samlinger som holdes påfølgende torsdager fra kl. 9-15.30. Kursstart er 1. oktober 2015

Prisen er kr 18 500,- inkludert kursmateriell og lunsj.

Skjermbilde 2015-01-26 kl. 11.30.26Kurssted er Strandgt. 19 rett ved Oslo Sentralstasjon. Kursleder: Nina Furu samt flere fremstående gjesteforelesere. Se noen av våre referanser .

Kursdager på Nettredaktøren grunnkurs år 2015 er som følger (med forbehold om endringer i rekkefølge):

DatoTemaKursleder
1. oktoberGrunnleggende webkommunikasjon: Skriving for web, Hva er innhold på web? Strategiske valg ved etablering/redesign og endring, prosjektering og planlegging.Nina Furu
8. oktoberTodelt plan: 1) Visuell webkommunikasjon. Webdesign, bildebehandling for web. 2) Utvikling og forbedring av nettstedet, CMS og kommunikasjons-plattformer.Nina Furu + Jakob Thyness, partner i Webgruppen
15. oktoberEkstern og intern findability. Hvordan bli funnet på søkemotorer, hvordan sikre at brukeren finner riktig innhold på ditt nettsted.Nina Furu + søkemotorekspert Roar Eriksen
22. oktoberSosiale medier. Hvordan kan disse inngå som del av kommunikasjonsstrategien på web? Hvilke muligheter finnes, og hvordan kan de utnyttes? Praktiske tips for de viktigste kanalene.Nina Furu
29. oktoberTodelt plan: 1) Brukertesting, brukerorientering, brukervennlighet, brukerfokus. 2) Google Analytics, webanalyse og hvordan webstatistikk kan brukes til løpende videre forbedring av nettstedet. Oppsummering og avslutning.Nina Furu

 

Jakob Thyness
Kursleder : Jakob Thyness
Jakob har arbeidet med webdesign og visuell webkommunikasjon siden 1994, først i flere reklamebyråer og senere som frittstående rådgiver. Han har spesialisert seg på visuell webkommunikasjon og transaksjonsdesign, og har utformet flere prisbelønte nettsteder. Med sitt konsept Dirty Design holder han foredrag over hele verden, og høster stor anerkjennelse i de internasjonale fagmiljøene.
Nina Furu
Kursleder : Nina Furu
Nina er en veteran innen norsk webkommunikasjon, Hun har vært nettredaktør for en rekke nettmagasiner og portaler, og startet Nettredaktørskolen i 2003. Hun rådgir flere av landets største nettsteder, sitter i forskjellige nasjonale fagfora, og har skrevet flere av de fagbøkene som brukes i utdannelser innen webkommunikasjon og sosiale medier på norske høyskoler. Til daglig er hun partner i Webgruppen og holder kurs og foredrag i inn- og utland.
Roar Eriksen
Kursleder : Roar Eriksen
Roar har fartstid bl.a. fra Google, og regnes som Norges fremste ekspert og en av de aller beste i Europa på området digital synlighet. I tillegg er han en morsom og lærerik foredragsholder, som er tydelig og forståelig også for tilhørere uten teknisk bakgrunn. Roar Eriksen suppleres av Nina Furu, som også deltar på hele kursdagen.

(Det tas forbehold om endring av rekkefølge og evt. gjesteforelesere.)

5 dagers kurs

Kurset går over 5 hele arbeidsdager. Avhengig av kurs kan dette være 5 dager i rekkefølge eller 1 ukedag pr. uke i 5 uker. Denne informasjonen finnes i den øvrige kursomtalen.

Lunsj inkludert

Alle våre heldagskurs inkluderer lunsj. Hva som serveres varierer fra dag til dag.

Skulle du ha matallergier eller andre spesielle behov når det gjelder diett, ber vi om at du opplyser om dette på bestillingsformularet.

Krever datamaskin

Enkelte av våre kurs krever bruk av datamaskin. Denne må medbringes av deltakeren selv.

Det er en fordel om man møter noen minutter før kursstart, slik at man har tid til å koble opp maskinen.

Krever internett

Enkelte av våre kurs krever tilgang til internett, enten via laptop, nettbrett eller mobiltelefon.

Vi har trådløs internettilgang i våre lokaler som alle våre kursdeltakere kan benytte seg av. Nettverksnavn og passord finnes oppslått i kurslokalene.