Nettredaktørskolen, våren 2017

Dette er kurset som over 5 hele dager gir deg alt du trenger for å drive innholdsadministrasjon på en bedrifts- eller etatsweb, effektivt og med målbare resultater.

FB_nettred

Nettredaktørskolen er kanskje landets mest anerkjente kurstilbud for profesjonelle nettredaktører; altså de som har ansvaret for innholdet på bedriftens webside. Flere hundre større norske virksomheter og etater i offentlig sektor har skolert sine nettredaktører gjennom Nettredaktørskolen.

Kurset gir deg praktisk trening i nettredaktørfaget, kompetanse på de mest sentrale emnene innen det å drive et nettsted og påfyll av teori og praktiske eksempler til inspirasjon i egen jobb. Kurset egner seg for deg som jobber eller skal jobbe som nettredaktør, webmaster, informasjonsmedarbeider eller på annen måte har ansvar for innholdet på en bedrifts eller etats webside.Skjermbilde 2015-01-26 kl. 11.29.26

Kurset fokuserer mest på informasjonsformidling og ikke så mye på markedsføring og kommersiell drift. For sistnevnte anbefaler vi i stedet Sertifiseringskurs i Digital Marketing.

Kurset består av 5 heldags-samlinger som holdes påfølgende torsdager fra kl. 9-15.30. Kursstart er 2. mars 2017.

Prisen er kr 18 500,- inkludert kursmateriell og lunsj.

Kurssted er Strandgt. 19 rett ved Oslo Sentralstasjon.

KurSkjermbilde 2015-01-26 kl. 11.30.26sleder: Nina Furu samt flere fremstående gjesteforelesere. Se noen av våre referanser .

Kursdager på Nettredaktøren grunnkurs vår 2016 er som følger (med forbehold om endringer i rekkefølge):

 

Dato Tema Kursleder
2. mars Grunnleggende webkommunikasjon: Skriving for web, content marketing, skriving for Google. Hva er innhold på web? Strategiske valg ved etablering/redesign og endring, prosjektering og planlegging. Tekst og hypertekst. Nina Furu
9. mars Todelt plan: 1) Visuell webkommunikasjon. Webdesign, bildebruk for web. 2) Utvikling og forbedring av nettstedet, CMS og kommunikasjons-plattformer. Nina Furu + Jakob Thyness, partner i Webgruppen
16. mars Ekstern og intern findability. Hvordan bli funnet på Google? Hvordan sikre at brukeren finner riktig innhold på ditt nettsted? Teknisk søkemotoroptimalisering. Nina Furu + søkemotorekspert Roar Eriksen
23. mars Innholdsforvaltning. Hvilke systemer og rutiner må på plass for å drive nettstedet løpende? Hvordan sikre innholdskvalitet? Redaksjons- og syndikeringsplaner, spredning i sosiale medier. Nina Furu
30. mars Brukerinnsikt og analyse. Brukertesting, brukerorientering, brukervennlighet, brukerfokus. Google Analytics, webanalyse og hvordan webstatistikk kan brukes til løpende videre forbedring av nettstedet. Oppsummering og avslutning. Nina Furu

 

Kursleder : Jakob Thyness
Jakob er sertifisert digital markedsfører, UX-sertifisert, kursleder og partner i Webgruppen. Han har arbeidet med webdesign og visuell webkommunikasjon siden 1994, både i byråsammenheng og som frittstående rådgiver. Han har spesialisert seg på visuell webkommunikasjon og brukeropplevelse, og har bred erfaring fra nettsteder både i privat og offentlig sektor.
Kursleder : Nina Furu
Nina er en veteran innen digital markedsføring i Norge. Hun har fulgt utviklingen innen web og sosiale medier på nært hold siden 1995; som nettredaktør, bedriftseier og digital rådgiver for en rekke av landets største bedrifter og etater. Hun har også skrevet flere av de fagbøkene om digital kommunikasjon som brukes på norske høyskoler. Til daglig er hun partner i Webgruppen og holder kurs og foredrag i inn- og utland.
Kursleder : Roar Eriksen
Roar har fartstid bl.a. fra Google, og regnes som Norges fremste ekspert og en av de aller beste i Europa på området digital synlighet. I tillegg er han en morsom og lærerik foredragsholder, som er tydelig og forståelig også for tilhørere uten teknisk bakgrunn. Roar Eriksen suppleres av Nina Furu, som også deltar på hele kursdagen.

(Det tas forbehold om endring av rekkefølge og evt. gjesteforelesere.)

Kursinformasjon

Kursdato:torsdag 2. mars, 2017 til torsdag 30. mars, 2017
Kurstidspunkt:kl. 09.00
Kurssted:Webgruppen AS, Strandgaten 19, 0152 Oslo. Se kart og veibeskrivelse
Kursavgift:kr. 18500,- inkludert kursmateriell og lunsj. *

5 dagers kurs

Kurset går over 5 hele arbeidsdager. Avhengig av kurs kan dette være 5 dager i rekkefølge eller 1 ukedag pr. uke i 5 uker. Denne informasjonen finnes i den øvrige kursomtalen.

Lunsj inkludert

Alle våre heldagskurs inkluderer lunsj. Hva som serveres varierer fra dag til dag.

Skulle du ha matallergier eller andre spesielle behov når det gjelder diett, ber vi om at du opplyser om dette på bestillingsformularet.

Krever datamaskin

Enkelte av våre kurs krever bruk av datamaskin. Denne må medbringes av deltakeren selv.

Det er en fordel om man møter noen minutter før kursstart, slik at man har tid til å koble opp maskinen.

Krever internett

Enkelte av våre kurs krever tilgang til internett, enten via laptop, nettbrett eller mobiltelefon.

Vi har trådløs internettilgang i våre lokaler som alle våre kursdeltakere kan benytte seg av. Nettverksnavn og passord finnes oppslått i kurslokalene.

* Kurspåmelding er bindende. Se våre salgsbetingelser.

Sikre deg en plass på Nettredaktørskolen våren 2017 nå.

(Vi holder også dette kurset som ukeskurs i juni.)