Slik får du 6 stjerner på DIFI, kurs 2. februar

Driver du et nettsted i offentlig sektor? Da blir du vurdert av DIFI hver år, og får en stjernangivelse som sier noe om kvaliteten på webben din. Dette er kurset for deg som ønsker å bedre din nåværende rangering.

DIFI følger noen strenge kvalitetskriterier når de vurderer norske nettsteder. Kriteriene går på både tilgjengelighet, brukertilpasning og innhold. Til gjengjeld henger også stjernevurderingen høyt, og det skal mye til å oppfylle kriteriene så godt at man oppnår 6 stjerner.

Klikk her for å bestille plass til 6 stjerner på DIFI kurset

I dette kurset går bestepraksis-designer og «Dirty design»-evangelist Jakob Thyness i Webgruppen gjennom kravene til DIFI og konkretiserer i praksis hva som skal til for å oppfylle dem.

Etter kurset skal du kunne forbedre nettstedet på en slik måte at det forbedrer stjernerangeringen for din web. Vi kan dessverre ikke garantere at alle deltagere oppnår 6 stjerner, ettersom publiseringsverktøy varierer og dette ikke er teknisk gjennomførbart på alle plattformer.

Dette omfatter blant annet;

  • Hvordan oppnå konsekvente menystrukturer
  • Hvilken rolle spiller «brødsmulesti»?
  • Hva menes med en forenlet informasjonsflyt?
  • Hva ligger i at informasjons skal være «strukturert om kjerneoppgaver»?
  • Hvordan bør søkeresultat presenteres?
  • Hvordan oppfyller du WAI-standarden?
  • Hva utgjør en lettlest tekst?
  • … og mye mer.
Kursleder : Jakob Thyness
Jakob er sertifisert digital markedsfører, UX-sertifisert, kursleder og partner i Webgruppen. Han har arbeidet med webdesign og visuell webkommunikasjon siden 1994, både i byråsammenheng og som frittstående rådgiver. Han har spesialisert seg på visuell webkommunikasjon og brukeropplevelse, og har bred erfaring fra nettsteder både i privat og offentlig sektor.

Kurset holdes 2. februar kl 09.00 – 15.30 i Strandgaten 19, rett ved Oslo Sentralstasjon. Prisen er kr 4980 eks mva, inkludert lunsj og kursmateriell.

Reserver din plass på dette nyttige kurset nå, ved å fylle ut skjemaet under:

Opps, fant ikke skjemaet.