Personvernerklæring

Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Webgruppen samler inn og bruker personopplysninger.

Webgruppen, ved daglig leder, er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt (personopplysningsloven § 19) og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger (personopplysningsloven § 18 1. ledd). Grunnlaget for innsamling av informasjonen er kjøp av tjeneste (ved kurspåmelding) og samtykke (ved påmelding til nyhetsbrev).

Påmeldingsinformasjon
Vi samler informasjon for å kunne yte kundene våre så gode tjenester som mulig. Når du melder deg på et kurs hos oss, lagrer vi opplysningene du selv frivillig har oppgitt til oss ved å fylle ut påmeldingsskjemaet. Dette inkluderer bl. a. navn, epostadresse og faktureringsadresse. Disse opplysningene bruker vi til behandling av bestillingen din, deriblant fakturering, utsendelse av kurspåminnelser,  kursmateriell og kursbevis, og ivaretakelse av spesielle behov, som f. eks. matallergier. I tillegg kan vi sende deg informasjon vi anser som nyttig for deg om våre varer og tjenester. Informasjonen du oppgir gir vi ikke videre til tredjepart, med unntak av godkjente databehandlere vi har databehandleravtale med. Siden de opplysningene du gir fra deg ved bestilling av kurs utgjør en salgskontrakt, oppbevares disse opplysningene i vårt kunderegister i henhold til Bokføringsloven.

Kursbevis
Webgruppen gjør bruk av elektroniske kursbevis. Denne tjenesten leveres av Accredible, som også er databehandler. Kursbeviset opprettes av kurskoordinator på Accredible.com, og er kun tilgjengelig for Webgruppen og kursdeltakeren. Etter kurset mottar kursdeltakeren en lenke til eget kursbevis på Accredible’s krypterte server, som deretter kan lastes ned, skrives ut og deles i sosiale medier. Kursbeviset inneholder navn på deltaker, kursnavn og dato. Accredible lagrer også kursdeltakerens epostadresse for utsendelse av kursbeviset. Denne informasjonen lagres gjennom kursbevisets levetid, men kursdeltaker kan når som helst anmode om at kursbeviset og all tilhørende informasjon blir slettet.

Nyhetsbrev
Når du melder deg på epostlisten for å motta Webgruppens nyhetsbrev, samler vi kun inn epostadressen din, og vil kun benytte denne til utsendelse av Webgruppens nyhetsbrev. Epostadressen din blir ikke gitt videre til noen tredjepart, og du kan når som helst melde deg av denne listen. Epostverktøyet vi bruker til utsendelse heter IDA, og leveres av Netlife Dialog, som også er databehandler.

Informasjonskapsler (cookies)
Webgruppen.no benytter informasjonskapsler (cookies), som er små tekstfiler som lagres på brukerens datamaskin.
Vi benytter følgende informasjonskapsler på webgruppen.no:

Analyseverktøyet Google Analytics plasserer 5 informasjonskapsler på din maskin (__utma, __utmb, __utmc __utmt og __utmz). Disse brukes til å samle inn statistikk om trafikken på webgruppen.no (se avsnittet om Google Analytics om hva slags data vi samler inn, og hvordan vi bruker dem)

Analyseverktøyet New Relic plasserer 1 informasjonskapsel på din maskin (JSESSIONID). Denne brukes til samling av teknisk statistikk og hjelper oss med teknisk feilsøking og optimalisering av webgruppen.no

Facebook setter 1 informasjonskapsel på din maskin (fr). Denne informasjonskapselen brukes til å optimalisere annonseringen vår på Facebook.

Ingen av disse informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som person. De fleste nettlesere aksepterer informasjonskapsler automatisk, men du kan forandre innstillingene i nettleseren din slik at dette ikke skjer. Slik administrerer du informasjonskapsler i nettleseren din (nettvett.no)

Google Analytics
Vi bruker også Google Analytics for å analysere besøksdata, som f. eks. antall brukere som besøker ulike sider og varigheten til disse besøkene. Opplysningene behandles i avidentifisert og aggregert form. Vi samler inn hele IP-adressen, men IP-adressen avidentifiseres slik at bare de tre første gruppene i adressen brukes til å generere statistikk. Det vil si at dersom IP-adressen består av numrene 195.159.103.82, brukes bare 195.159.103.xx. I tillegg behandles IP-adressene på aggregert nivå, det vil si at all data slås sammen til en gruppe og ikke behandles individuelt. Informasjonen fra Google Analytics blir lagret på Googles servere, i tråd med EUs personvernlovgivning (GDPR). Google LLC er databehandler for denne informasjonen.

Dine rettigheter
I henhold til norsk lov kan du når som helst få innsyn i hvilke opplysninger vi har lagret om deg, og få disse rettet eller slettet dersom du ønsker det, ved å sende en e-post til post@webgruppen.no.