Slik foregår de digitale dagskursene

Vi i Webgruppen har valgt digitalløsningen Zoom. Denne lar oss holde webinarer, nettmøter og konferanser virtuelt, og deltagere kan delta med laptop, mobiltelefon eller nettbrett etter eget ønske.

Utstyr og software

For heldagskurs anbefaler vi at du bruker PC/Mac. Dette gjør at du får større skjermstørrelse og dermed kan se både kursleder, presentasjoner og skjermdelinger bedre. På PC/Mac trenger du bare en vanlig nettleser for å delta.

Skal du delta med mobil eller nettbrett, trenger du å installere appen Zoom Cloud Meetings først. Du kan laste ned versjonene for iOS og Android nedenfor:

Last ned fra Apple App Store
Last ned fra Google Play

Gjennomføring av webinaret

I forkant mottar du en epost med lenke til webinaret. Denne kan du klikke på til avtalt tid, og komme inn i webinar-rommet. I samme mail finner du ditt passord for å delta.

Vi sender ut denne lenken noen dager før selve webinaret. Hvis du ikke har mottatt noen lenke, anbefaler vi at du sjekker mappen din for uønsket epost.

Du må skrive inn ditt navn før du kommer inn i rommet. Vi anbefaler deg å skrive inn ditt fornavn, eventuelt fulgt av bedriftens navn.

Du kommer inn i webinarrommet med video og lyd avslått, men vi anbefaler deg å sette på egen video når du er kommet inn i rommet, slik at deltakerne kan se hvem som er til stede. Vi vil også prøve å holde en liten velkomst-runde, slik at alle kan si noen få ord om hva de heter og hva de driver med.

Du kan selv skru på og av lyd og video på deg selv, altså bestemme om vi andre kan se og høre deg. Det hyggeligste er om du beholder videoen på, men skrur lyden av. Du kan skru av og på både lyd og video fra deg selv etter eget ønske.

Under webinarene kan du stille spørsmål ved å «rekke opp hånden» for å få snakke, eller ved å skrive inn spørsmål i chat. Hvis du ber om ordet, og stiller et spørsmål under kurset, vil dette også komme med på videoopptaket.

Vi kommer til å ta pauser, både spisepause og andre pauser. Da kan alle skru av video, og gjøre andre ting som trengs, så møtes vi tilbake i rommet etter pausen. Det blir av naturlige grunner ingen lunsjservering. 🙂

Vi tar også opp webinaret på video, som gjøres tilgjengelig for deltakerne etter kurset. (Dette gjelder ikke sertifiseringskursene, der det allerede finnes undervisningsvideoer på engelsk.) Videoopptaket inkluderer ikke video av deltakerne, kun kursleder og skjermdelinger. Unntak er deltakere som sier noe høyt til alle etter at introduksjonsrunden er over.

Webinaret vil nok vare kortere enn klasseromskurset, da formidlingen blir mer konsentrert i et slikt format.

Velkommen på digitalt dagskurs!